Dating dengan Si Dia buat kali kedua ;)

Assalamualaikum .

Huhu , dah hampir sebulan aku tinggalkan blog aku ni , da bersarang -.- | . Hari ini tak tahu kenapa , tetiba je aku jadi rajin pula nak update blog ni , haha xD . Kali ini , aku nak buat entri pasal Dating dengan Si Dia buat kali kedua ;) | korang mesti dah tahu kan siapa si dia ni kan ? kalau tak tahu klik ni --- > My Girl ;) | nanti korang tahu la .

Masa aku nak buat entri ni aku baru je lepas balik date ngan dia , ni kali ketiga aku date dengan dia , tapi aku nak buat pasal date untuk kali kedua , pastu baru aku buat pasal date kali ketiga .

Kali kedua date : - So , ni kali kedua aku date dengan si dia , kalau tak silap aku hari aku date ngan dia hari sabtu , time tu dia keluar ngan member KMM (Kolej Matrikulasi Melaka) , pergi Jusco Baru , dia call la aku , kata dia ada kat Jusco baru . So , aku pun cakap la ngan dia , jom date nak ? dia kata OK , ape lagi aku terus bersiap pergi Jusco baru pergi date ngan dia .

Sampai je kat Jusco baru tu aku terus call dia , tanya dia ada kat mana :

Aku : awak kat mana ?
Dia : saya ada kat tingkat atas ni .
Aku : awak pakai baju warna ape ?
Dia : saya pakai baju raya aritu , yang warna pink tu .
Aku : warna pink ? eh ! dah nampak awak la .
Dia : yeke ?  mana ? mana ?
Aku : pandang la bawa , saya pakai sweater warna hitam .
Dia : jap eh , da nampak ! saya tunggu awak kat atas ni , awak naik la ye ;)
Aku : Orait , awak tunggu jap eh .

Aku pun naik la , sampai je kat atas tu , dia terus pergi kat aku , kiteorang pun pergi la jalan-2 pusing Jusco baru tu , bila da bosan , kiteorang pun pergi Arcade main game , selalunye kiteorang main game Daytona tapi kat arcade tu takde game tu -_- | ape da ..

So , kiteorang pun pergi la main game lain , main game tembak-2 la , main game ketuk kepala buaya la dan cam-2 lagi la . Bila da puas main game kat arcade tu kiteorang pun pergi la merayap pergi tempat lain , tetiba dia kata :

Dia : eh ! awak saya nak kena balik ni , dah nak pukul 5 > <
Aku : aik ? -_- | awal lagi .
Dia : rumah saya jauh , awak tu dekat je .
Aku : yela-2
Dia : awak ~
Aku : ye saya .
Dia : hantar saya balik KMM (Kolej Matrikulasi Melaka) boleh tak ?
Aku : hah ? kat Londang kan ?
Dia : yup .
Aku : orait , lagi pun rumah nenek saya kat Masjid Tanah , nanti lepas hantar awak saya boleh singgah rumah nenek saya .
Dia : Yay !

Habis je conversation kiteorang ni , dia pun call kawan dia , ajak balik . So , aku hantar dia dan kawan dia balik Matrik , dari Jusco baru aku , dia dan kawan dia pergi Melaka Sentral pastu amek bas pergi Alor Gajah . Sampai je kat Alor Gajah tu kiteorang amek teksi pergi Masjid Tanah .

Sampai je kat Masjid Tanah tu , kiteorang pun turun la dari teksi tu , aku call cousin aku jap suruh dia amek aku , dia ngan kawan dia terus amek teksi balik KMM , tapi sebelum diorang balik tu , aku cakap-2 skit ngan dia , pastu kata "Selamat Jalan awak " jaga diri tau , sayang ~ awak ;)

HAHA , 5 minit pastu sedara aku pun datang amek aku , terus bawa aku pergi rumah nenek aku jap . Aku fikir nak lepak-2 dalam setengah jam ke 1 jam ke kat rumah nenek aku tu , last-2 nenek aku tak kasi balik -_- | dia suruh tinggal kat rumah dia esok baru balik , hesy > < | lantak la aku pun tak kisah sangat , haha .

So , sampai di sini je la entry pasal Dating ngan Si Dia buat kali kedua ;)

Esok aku buat pasal  Dating ngan Si Dia buat kali ketiga  ;)

Baca jangan tak baca tau ;)

2 comments: