Review Filem - Kongsi




Hello all ..

Masa aku buat entry ni , Aku baru je habis tengok filem kongsi ni.. Pergi dengan sorang kawan aku ni ..
Dia ada ajak kawan dia gak tengok citer ni .. so kiteorang pun pergi la tengok citer ni same-same .

So, nak cerita permulaan nya ni .. Masa aku dengan kawan aku yang sorang ni sampai kat Dataran Pahlawan tadi dalam pukul 6 lebih .. Kawan aku yang sorang ni pun pergi la call / sms member dia .. Tanya sekarang dia ada dekat mana .. Member dia pun blas.. Aku kat Parkson ni , jap lagi aku datang .. Sementara menunggu kawan aku punya kawan , aku pun pergi la lepak kat padang Dataran Pahlawan tu.. 3-4 minit kemudian , kawan aku punya kawan pun muncul .. Hehe .. Pada mula nya aku nak tegur , tapi .. aku ni jenis pemalu , so biar dia tegur aku .. hehe .. lepas kitaorang da berkumpul .. Semua menuju ke Golden Screen Cinema yang berada di tingkat atas sekali .. Sampai je kat sana .. kiteorang pon decide , nak tengok citer ape ek ?


Priest 3D?
Doraemon?
                                                         
Atau pun filem Kongsi ni.? 



hmm.. Kiteorang pun berfikir .. mana 1 nak tengok ni ..mula-mula ada orang kata , wei korang , jom tengok Doraemon nak x ? Aku ok je .. tapi kawan aku yang lain da tergelak- gelak da.. sume kata , HUH ?  Doraemon ? ape la . . pikir punya pikir .. kiteorang pun da bersepakat tengok filem KONGSI ni ..

So , apa lagi .. Kiteorang pun serbuh kaunter , beli ticket .. dapat murah sikit pasal arini kan hari rabu .. hehe..
Selepas beli ticket .. Aku ngan kawan aku yng sorang ni pun tercari-cari .. mana la budak2 pompuan tu menghilang .. rupa -rupanya.. diorang ada kat Arcade tengah main game Daytona .. HAHA .. ape la diorang tu , tapi takpe layankan je diorang tu .. Lupa lak nak bagitau .. ticket filem kongsi ni .. aku dapat free je , sebab kawan aku punya kawan uh belanja kiteorang semua .. Dalam hati aku , aku berkata .. Ish.. Pompuan ni .. nape dia belanja aku , segan aku dibuat nya .. dah lah baru 1st time jumpa .. terus belanja lak tu .. >.<

Lepas diorang ni habis je men game kat arcade uh .. Ada la sorang ni kata , wei korang sume tak lapar ke ? Jom pergi makan ..  Keluar je dari arcade uh .. kiteorang sume pergi cari tempat makan .. mula - mula pikir nak pergi makan kat Secret Recipe , abis tu tak jadi lak .. last-last kiteorang sume pergi makan kat McDonald..

Diaorang je yang pergi makan kat McDonald tuh .. Aku follow je , tapi aku tak makan sebab aku tengah on DIET .. hehe..

Masa diorang ngah syok2 makan .. tetiba je kawan pompuan ni tegur aku , dia tanya napa tak makan ? tak lapar ke ? jamah la sikit .. Aku pun kata la .. Hmm.. Tape la wak .. Saya ngan diet ni , awak makan la.. huhu..
pastu dia pon kata , diet ? saya pon diet gak.. Hehe , tapi.. makan lah french fries ni .. saya kasi awak nah .. lau makan pun tak gemuk la .. HAHA .. dia gelak sambil cuba memujuk aku untuk makan .. Aku pun kata ..Tape la , awak makan je la , nanti bila saya lapar saya makan la .. Datang pula kawan aku yang sorang ni ..
tetiba je dia kata , makan la .. ko segan ek sebab ade pompuan ? HAHA .. dia ketawa .. Aku pun kata la , aku ngah diet la .. ko makan je la .. tape .. nanti dalam panggung aku makan popcorn la..8 minit berlalu.. datang lagi sorang mamat ni .. name dia ermm.. ape entah , aku pun da lupa ..
selepas berkenalan je ngan dia .. kiteorang sume terus bergegas ke GSC beli popcorn + air lepas tu masuk panggung .. masuk je dalam panggung uh .. kiteorang terus cari tempat duduk .. lepas jumpa je .. masing-masing amik tempat .. lepak dalam panggung uh 2-3 minit .. baru la citer kongsi ditayang kan ..
pada aku .. boleh tahan juga cerita ni .. tapi bnyak yng menganggu fikiran aku.. persoalan yng timbul ialah camne kaki bos dia leh jadi camtu ? kenapa dia send Sam pergi Malaysia ? Kenapa dia nak bunuh taiko-taiko kat KL ? Camne dia boleh dapat kereta yng da dimodified ? Apa sebenarnya plot cerita tu? aku sendiri tak tau .. Hmm.. Seriousnya, aku pelik ending dia? ending dia? ending dia langsung tak menarik. Aku kecewa habis. Aku tak tahu nak ceritakan macam mana ending dia. Yang aku tahu, ending dia Sam tak leh lari, so dia terjun jambatan then terlekat dalam selut. Then bila di tarik dan di angkat, dia tunjukkan duit beberapa ringgit untuk rasuah polis. And then, habis. WTF. Cara aku cerita pun nampak menarik je. Tapi the fact is, ternganga kot aku tengok ending dia. Nak buat synopsis pun tak reti. Serious bodoh ending dia.
aku pun tak tau nak cakap ape lagi .. tapi.. kita OK la cerita ni .. hmm..

korang patut tengok movie ni kalau..
  1. Korang peminat Shaheizy Sam.
  2. Korang suka tengok cerita ringan-ringan. (Bukan aksi ringan-ringan)
  3. Korang suka tengok cerita gila-gila.
  4. Korang suka tengok movie yang TERGANTUNG.
  5. Korang suka tengok movie yang sekejap gila- Hanya sekitar 1 jam lebih.
 sampai di sni je la entry aku .. da tade idea ni ..


2 comments:

  1. ouh...begitu rpenye citer kongsi nih...tpi hahahhaa~ lawk ar ko nih...nk diet gila2 thn mkn..sian aku tgk ko nih

    ReplyDelete