Tips hilangkan mengantuk dan stress dengan bersenam

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, please do this simple exercise below. 

Selamat Mencuba!


image001-thumb.gif

ni ala-ala taichi sikit la

sebagai intro dan warming up


image002-thumb.gif

tiru la macam ni

untuk melegakan bahu dan leher


image003-thumb.gif

wa.. wa.. aaa!

image004-thumb.gif

gerak ke kanan kemudian ke kiri

image005-thumb.gif

gerak ke kiri kemudian ke kanan

image006-thumb.gif

ikut je la... jangan terpusing kepala sudah la

image007-thumb.gif

tepuk kuat kuat kat dahi

ni untuk hilang mengantuk


image008-1-thumb.gif

dah tu buat gerakan tangan dan badan

buat macam happy aje


image009-thumb.gif

kemudian goyang-goyang kaki dan badan sikit

buat macam takde masalah


image010-1-thumb.gif

buat secara agresif pula

jangan peduli apa orang lain kata


image011-thumb.gif


hilangkan semua stress

image012-1-thumb.gif

pusingkan kepala

image013-thumb.gif

tengok muka kat cermin

sambil goyang-goyang... lawa tak


image014-1-thumb.gif

akhir sekali

buat joget kucing


********************************

kalau tak hilang juga stress tu

ambik bantal kecik pegi tidur bawah meja


Sekian


No comments:

Post a Comment