Hangout with friends xD

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia semua..Entry aku kali ini ialah hangout with friends~  korang pon mesti pernah lepak2 dengan kawan korang sume kan? tapi aku ni lain sikit orang nak ajak lepak2 ade susah sikit.. Haha .. kawan - kawan yang ajak lepak ni lak adalah budak dari group Lepasan SPM 2010 kat Facebook™.. Hmm.. sorang pon aku tak pernah jumpa kecuali sorang mamat ni .. name dia Fiqry .. dia ni suka mengarut dan suka wat lawak ~ haha..Kalau korang lepak dengan dia..Sure korang akan tergelak2.. Ok la.nak dimulakan cerita nya begini.. Mula- mula sekali si Fiqry  ni ajak aku pergi main bowling kat MITC , Melaka .. aq kata OK je.. Tetapi dia pergi main sorang -sorang sebab aku tak pergi kerana tertidur.. haha .. elok-elok je aku bangun.. tengok kat hp.. 10 kali dia call aku .. Haha.. Sorry la kawan .. xD .. Pastu aku pon call la dia.. dia kata .. Wei , aku call ko bnyak kali npe ko angkat? pastu aku pon kata .. sorry2 tertidor lak.. dia pon kata .. hmm.. Ok la.. hehe.. lepas dia dah abis men bowling sorang-sorang .. Dia pon call aku .. Dia tnya wei.. Ko free x? aku pon tanya kenapa? nak ajak aku keluar ke? dia pon kata ye la.. Haha.. Pastu aku pon suruh la dia datang taman aku.. Dia pon kata ok.. jap lagi aku sampai.. nanti bagi clue sikit pasal taman ko.. Aku pon cakap la .. Nama taman aku Taman Batu Berendam Putra .. Kat taman aku ade KFC dan Pizza hut.. dia pon kata owh.. ok-ok nanti aku datang.. Tak sampai 5 minit dia call aku .. Dia kata wei taman ko kat belah mana ni? Aku da sesat ni .. Sekarang aku ade kat Taman Kerjasama.. Aku pon da pening kepala.. Aku pon cakap .. Huh? Ko sesat = = || jap ye aku guide ko dari sana sampai taman aku.. Guide punya Guide .. Sampai juga si Fiqry ni .. Dia pon kata .. peh.. punyalah susah nak cari taman ko ni.. haha..
pastu aku pon kata sian ko ek? dah lah sesat.. xD .. Pastu aku suruh dia tunggu jap , sebab aku nak pergi salin baju.. Maklum la.. nak keluar jalan-jalan.. Haha.. Selepas 2 minit berlalu.. Aku pon keluar dari pintu rumah .. Amik helmet.. Pastu nek motor dengan si Fiqry .. Mula-mula kitaorang dah plan nak pergi main bowling .. Abis tuh tak jadi sebab dia dah main sorang-sorang kat MITC.. haha.. Dia tanya aku.. Wei.. Putra .. Nak pergi mana ni? Dataran Pahlawan? Aku pon balas.. OK je .. perjalanan dari rumah aku ke Dataran Pahlawan tu mengambil masa 15 minit .. Huhu .. Lama kan? Akhir nya.. Kami sampai ke destinasi yang ditujui.. Haha.. Lepas parking je motor.. Kiteorang pon pergi la jalan-jalan kat Dataran Pahlawan dulu.. lepas tu pergi Makhota Parade lak~ huhu ..Selepas 15 minit berlalu .. Aku dan Fiqry pun pergi meninggalkan Makhota Parade .. Aku dan Fiqry tangkap gambar di Dataran Pahlawan.. Ni la gambar yang kami snap~


Dataran Pahlawan

cam tangkap pic guna DSLR xDD

Nasi lemak ~

Nasi lemak lagi~
Segan la ~ :DD

Kak limah wei~

Kak limah lagi ==

Nasi lemak Antarbangsa ~ 

Lepas habis je snap pic kat Dataran Pahlawan .. Aku dan Fiqry pun pergi ke tempat parking motor di McDonald.. Sampai je di sana.. Aku dan Fiqry pun terus naik motor dan menuju ke pasar malam yang terletak berhampiran kawasan perumahan aku.. Nama taman itu ialah Taman Merdeka Jaya... 20 minit berlalu , Aku dan Fiqry pun sampai ke destinasi yang ditujui.. Sampai je kat sana.. Aku pun terus mesej si Umi , sebab dia berniaga kat pasar malam tu.. Dia ada kata kalau nak pergi , mesej dia dulu.. Aku dan Fiqry pun pergi jalan jalan sekejap.. Jalan punya jalan , aku dan Fiqry pun terserempak dengan si Umi tu.. Jumpa je si Umi tu kitaorang pun lepak la kat belakang tempat dia berniaga.. Tiba - tiba kawan si Umi pulak datang .. Nama kawan Umi tu ialah Jannah.. Perangai dia ni agak manja sikit.. Dia ni suka berkepit dengan Umi.. Bila dia datang je.. Aku dan Fiqry pun memperkenalkan diri.. Kiteorang bagitau yang semua kat sini umur sama dan baru je pertama kali bersua muka.. Tapi.. Si Jannah ni tak percaya , dia kata macam da lama kenal.. Lagi satu.. Dia panggil aq dan Fiqry abang.. HAHA .. serius lawak.. Semua yang kat sana da tergelak gelak .. Aku pun kasi la IC aku kat dia.. Dah tengok IC baru la dia percaya.. Sampai di sini je la entry kali ini.. Dah ketandusan idea nak karang entry ni .. HAHA .. apa apa pun ni pic kitaorang semasa berada di pasar malam Taman Merdeka Jaya..
kak~ nak beli air satu ..xDD

Malu malu kucing lak ~ xDD

Peace :DD

No comments:

Post a Comment