Bila Anak Baca Blog kita

Aku penah terfikir. Macam mana kalau satu hari nanti, bila kita sudah kawin pastu anak kita jumpa blog kita ni? Kalau blog informasi okey jugak, tapi mostly banyak blog di pasaran sekarang ni lebih berkisar kepada personal life. Aku terbayang anak-anak kecik tu tanya camni nanti...


"Mama, ini blog mama ke? Kenapa mama gedik sangat dengan ex-boipren mama dulu tu? Apesal tak jadi kawin?"


"Papa, dulu papa kuat tengok blue eh? Banyak sangat entri lucah-lucah ni adik tengok. Sudah la kuat merapu."




But then, aku tertanya lagi. Time di masa depan tu, masih wujud lagi ke internet? Kut-kut sudah tukar jadi outernet. Who knows? However, tidak kira apa pun berlaku, aku tetap tidak akan stop berblogging sampai bila-bila.


"Eh, ni bukan blog papa la sayang. Salah tengok kot."

2 comments:

  1. hahaha outernet ayat xleh bla lgi satu ahahahhaha papa tgok blue eyh hahaha mama gedik eyh hahhaha memang x leh bla ayat tu hahha

    ReplyDelete
  2. sengal...mampus aq kalau ank aq thu nnti..kena tukr ni..informasi yg mnarik

    ReplyDelete